Diskuze

Přejít na obsah

Diskuze

hopsematam
Published by David S v Přepěťové ochrany · 18 Květen 2014

Dotaz
Dobrý den.
  o
dešel nám zdroj na satelitu kvůli přepětí v síti. To je názor profesionálního opraváře. V ten den celý den byl vypnutý proud v celé obci. Večer satelit nejel. Bouřka nebyla. Předem děkuji za radu,jak chránit el. přijímače.


Odpověď
  jestli máte na mysli zdroj na SAT příjímači u TV. Jestli byl v ten den vypnutý proud ze strany elektrárny, tak je možné ,že došlo k přepětí v síti. Buď důvodem poruchy, která zavinilo i to vypnutí sítě, nebo při náběhu jak pouštěli elektřinu, tam může vzniknout přepětí. Nebo blesk, někde daleko do vedení.

Ochrana, proti přepětí v síti. je složitá věc a každý dům je individuální.
- základní ochrana-ochrana proti nadproudu v síti - přepěťová ochrana 3,tř. u elektrických spotřebičů a elektroniky+ 2.st. v hlavním rozvaděči.
- ochrana proti nad proudu uderem blesku do hlavního vedení- 1.a2.st.ochrany na vstupu hlavního kabelu do domu a 3.st u spotřebiče.
- ochrana proti uderu blesku do domu- je individuální a aby byla účinost co největší, tak hlavně musí být kvalitní hromosvod a podle toho dodržené umístění kabelů v domě, bez toho to nejde. Je třeba mít vše výše+  přepěťovou ochranu na každém vedení na které by mohl přeskočit nadproud z blesku. Je to věda a tímto se zabývá hlavně firma dehn, pokud by vám elektrikář dělal přepěťové ochrany, tak chtějte vidět diplom o školení ( a nebo od firmy SALTEK- 2.na trhu)



There are no reviews yet.
0
0
0
0
0

Facebook Google+ Twitter Print Email
David Sobotík
TEL: 777 669 981
EMAIL: elektroprace@hopsematam.cz
David Sobotík
TEL: 777 669 981
EMAIL: elektroprace@hopsematam.cz
BTC, LTC, platby za elektroinstalace
Návrat na obsah